Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за да

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за да
Коментари Харесай

Пенс официално влиза в надпреварата за Белия дом

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс публично подаде документи, с цел да се причисли към все по-многобройната група от републиканци, кандидатстващи за президент, оповестява CNN.

63-годишният Пенс е подготвен публично да започва акцията си с видео, тирада и мероприятие в предварителното гласоподаване в щата Айова в сряда.

Този ход го изправя против Доналд Тръмп, индивидът, с който служи в Белия дом в продължение на четири години от 2017-21 г.  Той беше непоколебимо предан като заместител на Тръмп през по-голямата част от четирите им години на поста.

Но се дистанцира от него след протеста на поддръжниците на Тръмп в Капитолия през януари 2021 година

В момента бившият президент е много по-напред в конкуренцията.

Повечето изследвания на публичното мнение демонстрират, че Пенс е на далечното трето място, с ниска поддръжка.

Бившият губернатор на щата Индиана и конгресмен се чака да се нарежда като продължение на консервативния дневен ред на администрацията на Тръмп. Той се разказва като " християнин, реакционер и републиканец, в този ред ". Пенс, който е работил десетина години в Камарата на представителите и четири години като губернатор на Индиана, от дълго време е един от най-гласовитите водачи на Републиканската партия, прокарващ целите на обществените консерватори по всички въпроси - от абортите до правата на ЛГБТК.

Досието му демонстрира и предпочитание към по-ниски налози, по-малко регулации и огромни разноски за защита от епохата на Рейгън.

Докато обмисляше акцията си през последните месеци, Пенс сподели подготвеност да се разграничи от Тръмп във връзка с политиката за първи път, откогато стана негов съотборник през 2016 година

По-специално Пенс недвусмислено застана зад поддръжката на Съединени американски щати за Украйна.

Той даже и съобщи, че Конгресът и Белият дом би трябвало да обмислят съкращения на Medicare и Social Security - позиции, които са в несъгласие с тези, изразени от Тръмп.

В края на май, губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за кандидатстване за президент през 2024 година

Той се включи в конкуренцията месеци по-късно от другите кандидати, но е по-добре финансиран, по-известен и по-високо в допитванията от съвсем всички претенденти на републиканците.

Преди него е само експрезидентът Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР